OFICJALNA POLSKA STRONA GRAHAMA MASTERTONA!
| < Wrzesień 2018 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Zakładki:
Masterton o...
Recenzje:

darmowe liczniki

środa, 19 września 2018
Już dziś do księgarń trafia premierowa powieść Grahama Mastertona - TAŃCZĄCE MARTWE DZIEWCZYNKI od Wydawnictwa Albatros. Jest to oczywiście ósma część cyku powieściowego o Katie Maguire. Zachęcamy do lektury!




13:34, piotr.pocztarek , Newsy
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 17 września 2018
Graham udzielił nowego wywiadu na temat swojego najdłuższego jak do tej pory cyklu powieściowego - czyli serii kryminałów o dzielnej Katie Maguire. 

Wywiad w języku polskim możecie przeczytać na portalu CzytamyKryminaly.pl, a znajdziecie go pod poniższym linkiem:

11:50, piotr.pocztarek , Wywiady
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 13 września 2018
Świetna wiadomość z ostatniej chwili: Graham rozpoczął pracę nad powieścią ILL-BEGOTTEN (ZŁY OD URODZENIA/POCZĘTY POD WPŁYWEM ZŁA). Książka powinna zostać wydana w Polsce w drugiej połowie 2019 roku. Jej bohaterami będą postacie znane już z WIRUSA, a fabuła dotyczyć będzie czegoś okropnego, co rozmnaża się w kanałach pod Londynem...

Zapowiada się zatem kawałek dobrej, pulpowej powieści. Czekacie?

18:00, piotr.pocztarek , Newsy
Link Komentarze (1) »
poniedziałek, 03 września 2018
Graham wniósł swój wkład do książki kucharskiej, która będzie wydana przez Horror Writers Association. Jego ulubionym przepisem jest Diabelskie Curry, oryginalnie pochodzące z Malezji, a konkretnie ze stanu Malakka. Oto on:

Składniki:

750g polędwiczki wieprzowej

2 łyżki stołowe białego octu

1 łyżka stołowa ciemnego sosu sojowego

3 małe czerwone cebule

1 łyżka stołowa oleju

3 ząbki czosnku, zgniecione

4 cm świeżego imbiru w plasterkach

8-10 wysuszonych papryczek chilli, rozgniecionych

1 czubata łyżka stołowa nasion gorczycy, delikatnie rozgniecionych

1 czubata łyżka stołowa nasion kozieradki, delikatnie rozgniecionych

1 łyżka stołowa kurkumy

1 łodyga trawy cytrynowej, drobno posiekana

650 ml cups lekkiego buliony z kurczaka

Sól

Pieprz


Sposób przygotowania:

Pokrój wieprzowinę na 5-centrymetrowe kawałki i spryskaj mieszanką octu i sosu sojowego. Zostaw na 30 minut.

Obierz i posiekaj cebulę, podgrzej olej w dużym rondlu i smaż cebulę z rozgniecionym czosnkiem przez 2 minuty. Dodaj plasterki inbiru, papryczki chilli oraz nasiona gorczycy i kozieradki. Mieszaj na średnim ogniu przez 3 minuty, potem dodaj kurkumę i trawę cytrynową. Wrzuć pokrojone mięso i całość dobrze wymieszaj z przyprawami. Podkręć ogień, aby mięso dobrze się zbrązowiło.

Wlej bulion, zapraw solą i pieprzem i przykryj szczelnie rondel. Gotuj na średnim ogniu, póki mięso nie stanie się miękkie. Potrząsaj rondlem, by obrócić mięso, ale nie podnoś pokrywki przez przynajmniej 20 minut. Jeśli bulion wyparuje zbyt szybko, dolej więcej.

W książce przepis uświetni zdjęcie Grahama w kuchni, trzymającego tasak do mięsa:




A gotowe danie powinno wyglądać mniej więcej tak:



Smacznego!

12:33, piotr.pocztarek , Newsy
Link Dodaj komentarz »